image1 image2 image3 image4 image5
Kardan - komponenta za prenos obrtnog momenta i rotacije

 

Kardansko vratilo ili kako ga češće nazivamo kardan, je mehanička komponenta za prenos obrtnog momenta i rotacije, obično se koristi za povezivanje drugih komponenata pogonskog mehanizma koji ne mogu biti direktno povezani zbog udaljenosti ili potrebe za relativnim kretanjem između njih.

Zbog toga kardani imaju vrlo široku upotrebu. Putnička i tertne vozila, građevinske mašine, poljoprivredna mehanizacija, lokomotive, brodovi i raznovrsna industrijska postrojenja.

Kardan - kardansko vtatilo


Kako to uprošćeno izgleda kod vašeg automobila sa klasičnim pogonom (motor koji se nalazi napred pokreće točkove zadnje osovine).

Snagu motora sa menjača na diferencijal prenosi kardan, izrađen od jake čelične cevi koja može prenositi svu snagu motora ,a da se pri tome ne uvija. Kardan, odnosno njegov prednji kraj, spojen je sa menjačem a drugi kraj spojen je sa diferencijalom. Zadnja osovina koja se oslanja na opruge u toku vožnje osciluje, pa i kardan koji se okreće mora pratiti te oscilacije. Zato je na oba kraja kardana po jedan zglob koji može pratiti vibracije. Dok zadnja osovina oscilira, menja se razmak između menjača i diferencijal, tako da se kardan mora prilagođavati i promenama dužine. Zato je na početku kardana klizni uložak sa žljebovima u kojima se kraj kardana može pomicati uzdužno.