image1 image2 image3 image4 image5

Veliko interesovanje za rešenja domaće vojne industrije

Završen sajam Partner 2015

Veliko interesovanje za rešenja domaće vojne industrije

 

Na nedavno završenom sajmu naoružanja i vojne opreme “Partner 2015” koji je okupio rekordni broj izlagača iz zemlje i inostranstva posetioci su imali priliku da vide brojna dostignuća naše vojne industrije. Mnogi proizvođači su predstavili najaktuelnije tehnologije i proizvode vrhunskog kvaliteta u saradnji sa Ministarstvom odbrane i našom namenskom industrijom i pokazali da Srbija na ovom polju ne zaostaje za zemljama u regionu.

Posebno je zanimljiva činjenica da je veliki broj zemalja zapada zainteresovan za proizvode domaće vojne industrije što se najbolje pokazalo kroz ostvarenu saradnju sa porodičnom kompanijom “Srboauto”, koje se bavi proizvodnjom i remontom kardanskih vratla svih namena, za sve tipove vozila (vojni, putnički, kombi, kamioni, autobusi) i građevinskih i radnih mašina, industrijskih postrojenja, brodova. Uloga pomenute kompanije u namenskoj industriji, kao i u svim drugim je od velikog značaja za zemlju i region, a to su prepoznali i kupci sa zapada. I za rešenja kompanije “Pneumatik flex” su vladala ogromna interesovanja kako zapadnih tako i dalekoistočnih zemlja. Ova firma iz svog 45 godina dugog poslovanja nudi vrhunska kompletna rešenja za sve hidraulične sisteme počev od planiranja, projektovanja, pa do prodaje i servisiranja svih pneumatskih i hidrauličnih sistema. Zanimljiv je podatak da Pneumatik flex već 15 godina ima uspešnu saradnju sa Ministarstvom odbrane na mnogim projektima za domaće i strano tržište.

Po završetku sajma Predrag Tomić direktor kompanije Srboauto je izjavio: “Nikada do sada nije vladalo ovako veliko interesovanje za proizvode vojne industrije i ovo je pravo iznenađenje za sve učesnike sajma. Ja sam lično posebno ponosan što su naša rešenja našla put do velikog broja kupaca širom sveta i verujem da ćemo u bliskoj budućnosti ponudi još zanimljivih proizvoda i sjajnih rešenja”.

I ostale kompanije učesnice sajma su sa svojim rešenjima zainteresovale veliki broj stranih investitora i kupaca što je u svojim izjavama potvrdio i minister odbrane Bratislav Gašić.